Drumul judeţean Găneşti – Rădeşti va fi modernizat cu bani europeni

Drumul judeţean 242A Găneşti – Rădeşti va fi reabilitat şi modernizat cu bani europeni, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Contractul de finanţare prevede modernizarea a 17,9 km de drum, pe raza localităţilor Rădeşti, Cruceanu, Bereşti, Bereşti-Meria şi Găneşti. În cadrul proiectului vor mai fi reabilitate 37 de podeţe şi două poduri, vor fi realizaţi peste 20 de kilometri de şanţuri betonate şi vor fi amenajate staţii pentru mijloacele de transport public.

Valoarea totală a proiectului este 42.035.732 de lei, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi va fi de 22.607.969 de lei. Proiectul a fost declarat eligibil, însă fondurile rămase la dispoziţia Galaţiului pot acoperi doar jumătate din necesar. În aceste condiţii, CJ a luat decizia de a asigura din bugetul propriu restul de cofinanţare.

Acesta este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în Galaţi prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Articolul precedentGălăţenii vor alege patru personalităţi cărora li se vor face statui
Articolul următorGalaţiul găzduieşte un salon auto cu peste 240 de modele noi