Drumul de Centură al Galaţiului a primit finanţare pentru modernizare

Drumul de Centură al Galaţiului a primit finanţare pentru extindere şi modernizare, în urma contractul semnat, joi, la sediul Consiliului Judeţean (CJ).

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a venit la Galaţi pentru a semna alături de preşedintele CJ, Costel Fotea, actele pentru finanţarea a patru proiecte de infrastructură rutieră din regiune. În valoare de aproape 60 milioane de euro, acestea vor primi bani europeni prin POR 2014-2020, apelul SUERD.

Cel mai important proiect este cel de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, în valoare de 135,2 milioane de lei (28,5 milioane de euro). Şoseaua va avea o lungime de 10,58 km, va fi lărgită la patru benzi şi este prevăzută cu un pod hobanat, pentru ocolirea zonelor urbane mai aglomerate.

Celelalte proiecte finanţate prin SUERD sunt trei drumuri judeţene: DJ 251 A Corod – Drăguşeni (39,9 milioane de lei), DJ 255 Pechea – Măstăcani (66,7 milioane de lei) şi DJ 254 Iveşti – Griviţa (33,7 milioane de lei). În total, este vorba de investiţii de circa 60 milioane de euro şi modernizarea a 76 de kilometri de drum.

„De aceste proiecte, îndelung aşteptate de gălăţeni, vor beneficia atât cei peste 355.000 de localnici din zonă, cât şi participanţii la trafic, turiştii, agenţii economici şi transportatorii”, a subliniat ministrul Daniel Suciu.

Articolul precedentCosmetice și testere expirate, practici comerciale dubioase și produse oprite de la vânzare
Articolul următorAlarmă falsă despre o barcă răsturnată în Lacul Brateş