CSM Arcada Galați s-au impus cu scorul 3-0 în ambele meciuri ale turneului desfășurat înn weekend-ul trecut în Sala Polivalentă din Galați. Gălățenii i-au învins pe SCM Zalău și pe Unirea Dej și rămâne lider detașat în Divizia A1 la volei masculin.

Primul meci, jucat vineri, CSM Arcada a încheiat meciul cu CSM Zalău rapid, în 61 de minute. În primul set gălățenii s-a impus cu 25-16. Echilibrul s-a menținut până la 8-7. Gălățenii s-au desprins la 12-10, iar Vasile Talpă a urcat avantajul la 16-12. Avansul gălățean a fost mărit de atacul lui Filip Sestan, 20-14, iar Marian Bala a închis primul set la 25-16.

Al doilea set a fost adjudecat de gălățeni mult mai clar, 25-13. După un început echilibrat de set, CSM Arcada s-a distanțat la 7-3. Vasile Talpă cu două servicii as și Filip Sestan excelent în atac au ridicat avantajul gălățenilor la 16-8. Talpă s-a remarcat și la blocaj, iar avansul gălățenilor a luat proporții, 19-10, 22-11. Setul secund s-a încheiat cu atacul din diagonală al lui Filip Sestan.

În setul trei CSM Arcada s-a impus cu 25-16, după ce au avut 8-3, 16-8, 21-11. 

Omul meciului a fost Niels Klapwijk cu 15 puncte realizate. Sestan a reușit 12 puncte, Talpă a punctat de nouă ori, Bala a reușit șase puncte, Nalobin 3, iar tânărul Alexandru Rață, intrat pe final, a reușit un punct.

Duminică, CSM Arcada, campioana României, au trecut în 60 de mintue de Unirea Dej, formația ce ocupa locul șase în clasamentul Diviziei A1 înaintea turneului de la Galați. După două seturi în care gălățenii s-au impus rapid, la 13 și 14, ambele seturi disputate pe parcursul a câte 19 minute, în setul 3 antrenorul Sergiu Stancu a decis să odihnească o mare pate din titulari. Klapwijk, Bala, Lescov, Talpă, Sestan sau Nalobin au lăsat locul în teren lui Rață, Stankovic, Olteanu, Darlaczi, Stuart, Jovanovic, iar noul sextet al gălățenilor a învins formația din Dej cu 25-20. Remarcatul jocului cu Unirea Dej a fost Alexandru Rață, cu 9 puncte.

După primul turneu al returului, CSM Arcada conduce în clasamentul Diviziei A1 cu 33 de puncte acumulate în 12 jocuri. Echipa pregătită de Sergiu Stancu are 5 puncte avans față de următoarele clasate, Steaua București și SCM Zalău.

Următorul meci va fi pe 29 ianuarie, când CSM Arcada va juca în Cupa României, la Cluj-Napoca, cu învingătoarea dintre Știința Explorări Baia Mare și Steaua București.

În Divizia A1 CSM Arcada va susține următoarele meciuri tot în ”Polivalenta” din Galați. între 12 și 14 februarie. Gălățenii vor juca contra celor de la Steaua București, locul doi, și CSU Brașov, echipa de pe ultimul loc.

foto facebook:CS Arcada

Sursa: Realitatea de Galati