Două persoane nevinovate au fost rănite în urma unor incidente rutiere pe care nu ele le-au creat.

Pe 22 august a.c., puţin după prânz, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați prin apelul de urgență 112 că în localitate s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele verificări a reieșit că un bărbat de 50 ani, din comuna Tudor Vladimirescu, a condus autoturismul pe strada 1 Decembrie 1918 și, ajungând la o trecere de pietoni, a surprins și accidentat o tânără de 24 ani, din localitate, care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Victima a fost transportată la spital unde a rămas internată pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii i-au întocmit şoferului dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Neacordarea de prioritate poate avea consecinţe grave 

Tot pe 22 august a.c., doar jumătate de oră după primul incident, a fost înregistrat un alt accident cu victimă nevinovată.  Nn bărbat de 47 ani, din municipiul Galați, conducea maşina pe strada Portului din localitate și, ajungând la intersecția cu strada Griviței, a efectuat virajul la stânga fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, din sensul opus. Cele două vehicule au intrat în coliziune.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că, în urma impactului, a rezultat avarierea ambelor autoturisme şi distrugerea unui indicator rutier amplasat în zona respectivă. De asemenea, a fost rănit un tânăr de 19 ani, din comuna Ivești, pasager în mașina care nu a acordat prioritate de trecere.

Victima a fost transportată la spital, dar nu a rămas internată, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentDouă eleve din Galaţi, menţiune şi premiu special la Olimpiada de Ştiinţe
Articolul următorUn copil de 12 ani din Şendreni a fost găsit înecat în râul Siret