Două eleve care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Ştiinţe pentru juniori, Bianca Negrău şi Cristiana Andrea Murgoci, s-au întors acasă cu o menţiune şi un premiu special. Olimpiada de Ştiinţe este unul dintre cele mai dificile concursuri, candidaţii fiind testaţi la trei discipline: Fizică, Chimie şi Biologie.

Bianca Negrău, elevă la Şcoala Nr. 29, s-a clasat a 15-a şi a primit menţiune, fiind prima sub linia care aducea calificarea în lotul pentru internaţională. Bianca Negrău s-a calificat anul acesta la patru olimpiade naţionale: Chimie, Matematică (unde nu s-a putut prezenta pentru că s-a desfăşurat în acelaşi timp cu Chimia), Lingvistică şi Ştiinţe. La Chimie şi la Lingvistică, Bianca a obţinut câte o menţiune.

Absolventă de gimnaziu la C.N. „Vasile Alecsandri” (acum elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Cristiana Andreea Murgoci a obţinut premiul special al Olimpiadei de Ştiinţe. Ea s-a calificat anul acesta la trei faze naţionale ale olimpiadelor. Pe lângă Ştiinţe, a mers la Matematică şi ar fi trebuit să concureze şi la Informatică, dar cele două au avut loc în aceeaşi perioadă. La Matematică, Cristiana Andreea Murgoci s-a întors cu medalia de bronz.

Articolul precedentO mamă şi-a abandonat fetiţele, salvate de la moarte prin înfometare de o vecină
Articolul următorDouă persoane, rănite fără vină în accidente rutiere