Două licee din Galați vor renunţa la numele care le-au făcut cunoscute

Două licee din municipiul Galați vor renunţa la numele care le-au făcut cunoscute, în urma unui ordin emis de Ministerul Educaţiei, la mijlocul lunii noiembrie. În total, patru licee gălăţene vor trece printr-un proces de schimbare a numelui.

De fapt, unităţile de învăţământ şi-au pierdut titulaturile de colegii din cauza rezultatelor slabe la bacalaureat şi au devenit simple licee tehnologice. În aceste condiţii, unele cadre didactice au considerat că în numele instituţiei ar trebui să se regăsească specializarea în care sunt pregătiţi elevii.

Astfel, Colegiul de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” a devenit Liceul Tehnologic „Dumitru Moţoc”, iar profesorii, nemulţumiţi, au cerut să se numească Liceul de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, devenit Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, după „retrogradare”. Cadrele didactice au cerut schimbarea numelui în Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia”, vechea denumire a instituţiei.

Alte două unităţi de învăţământ au renunţat să-şi încorporeze în denumire specializarea. Astfel, Liceul Tehnologic de Marină, pentru că nu mai pregăteşte doar marinari, a renunţat la brandul pe care îl deţine de la înfiinţare şi se va numi Liceul Tehnologic „Danubius”. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Liceul Tehnologic CFR, unde transporturile feroviare nu mai sunt principalul profil, astfel că noul nume va fi Liceul Tehnologic „Carol I”.

Solicitările pentru noile denumiri au fost depuse la Consiliul Local, pentru a fi votate, urmând ca deciziile să intre în vigoare începând cu anul şcolar 2019-2020.

Articolul precedentO tânără de 22 de ani, beată şi fără permis pe strada Domnească
Articolul următorGălăţean prins cu o viteză de trei ori mai mare decât limita legală