Donaţii de la salvatorii de vieţi pentru copiii sărmani. În preajma Sărbătorilor Pascale, copiii cu posibilităţi materiale reduse au fost ajutaţi de pompierii gălăţeni.

Militarii ISU Galaţi au ajuns, cu alimente pentru masa de Paşti şi nu numai, la copiii Centrului de Plasament nr. 3 din Galaţi. Dar nu s-au oprit aici. Potrivit unui comunicat al ISU Galaţi, pompierii au donat sânge, la Centrul de Transfuzii, iar bonurile primite le-au folosit pentru a-i face fericiţi pe copiii necăjiţi. Un dublu dar, darul vieţii către persoanele care au primit sângele, şi darul solidarităţii, pentru beneficiarii ajutoarelor. Printre aceştia s-au numărat şi copii din comuna Măstăcani.

„Pompierii gălăţeni au înţeles că pot salva nu numai prin diversele misiuni la care sunt solicitaţi, ci şi la o altfel de misiune salvatoare, actul benevol al donării de sânge. În primele zile ale Săptămânii Mari, ne-am alăturat iniţiativei „Donează sânge, fii erou!”, derulată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, pentru a dărui un strop de speranţă şi o şansă la viaţă oamenilor a căror singură şansă de supravieţuire o reprezintă transfuzia de sânge. Ulterior, bonurile primite în urma donării de sânge au fost dăruite unor copii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, din comuna Măstăcani”, se arată într-un comunicat al ISU Galaţi.
Foto: ISU Galaţi

Articolul precedentBătaie pe grătare la puţinele locuri amenajate de lângă Galaţi
Articolul următorAlte două şcoli gălăţene vor fi modernizate cu fonduri europene