Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat, în Galați, doi tineri ce dețineau ilegal articole pirotehnice pentru vânzare.

1.350 cutii petarde, 109 baterii artificii și 12 candele romane au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Pe 8 decembrie a.c., în jurul orei 23,10, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, la intersecția străzii Brăilei cu strada Drumul de Centură, în apropierea unei stații peco, două persoane care aveau marfă ilegală. Cei doi, o femeie de 29 ani și un bărbat de 23 ani, ambii din județul Ilfov, dețineau, într-un autoturism, articole pirotehnice pe care ar fi intenționat să le comercializeze.

În ciuda prevederilor legale destul de riguroase, diverşi afacerişti de ocazie încearcă, în preajma sărbătorilor de iarnă, să vândă către populaţie marfă nu doar interzisă la utilizare, dar şi periculoasă. Multe dintre petardele şi pocnitorile sau artificiile cumpărate de la colţul străzii au creat adevărate tragedii, mutilându-i pe cei care le-au folosit, iar uneori chiar pe spectatorii nevinovaţi.

De data aceasta, polițiștii au găsit, în portbagajul autoturismului și în interiorul acestuia, 1.350 cutii cu petarde, categoriile F2, F3 și P1, totalizând un număr de 74 500 petarde, 109 baterii de artificii, categoria F2, precum și 12 candele romane, fiecare cu câte 40 de lovituri.

Întrucât cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență și autorizație de deținere pentru articolele pirotehnice, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea acestora, în vederea continuării cercetărilor.

 

Articolul precedentŞase microcentrale de cartier din Galaţi, încă nefuncţionale
Articolul următorEchipa de futsal United a încheiat anul cu o victorie cu 8-1