La sfârşitul săptămânii trecute, doi șoferi, un basarabean și un ucrainean, au fost prinși în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier cu documente false. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Galați, subinspector Mădălina Carp, în punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru formalitățile de control necesare intrării în țară, Petr B., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 38 de ani. El conducea un ansamblu auto format dintr-un cap tractor marca Mercedes Benz şi o remorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Federația Rusă.

Pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat la control şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Federația Rusă, eliberat la data 23.03.2016.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel faptul că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals total.

A plătit pentru un permis fals

Bărbatul a declarat că a susţinut examenul pentru obținerea unui permis de conducere necesar conducerii pe drumurile publice a ansamblelor rutiere de transport marfă la o școală de șoferi din Federația Rusă, unde a plătit suma de 20.000 de ruble (aproximativ 450 USD). Bărbatul menționează că nu știa că permisul de conducere nu este autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Carte verde falsificată

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean Serhii K., în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Mazda CX7, înmatriculat în Georgia.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi o asigurare internațională tip “carte verde”, eliberată de o societate de profil din Ucraina la data de 25.09.2018, cu valabilitate până la data de 24.09.2019.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit faptul că poliţa de asigurare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai constatat că pentru autoturismul în cauză nu a fost emisă o poliță de asigurare tip “carte verde” de societatea menționată pe document.

Bărbatul a declarat că autoturismul și documentele acestuia i-au fost încredințate de proprietarul mașinii și nu știa că asigurarea   tip “carte verde” nu este autentică.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Articolul precedentPeste 25.000 de hectare din judeţul Galaţi, afectate de fenomene meteorologice nefavorabile
Articolul următorDeputatul Bacalbaşa şi-a rupt nasul încercând să fotografieze farul din Sulina