Două cadre didactice au fost eliminate, miercuri, din examenul de Titularizare, deoarece au încercat să se „inspire” din alte surse în timpul probei. Alţi 174 de candidaţi au renunţat la examen.

Potrivi informaţiilor provenite de la inspectoarea generală, Mioara Enache, unul dintre profesorii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă preda Biologie, iar celălalt, discipline tehnice. Unul dintre candidaţi, care avea în jur de 50 de ani, a fost surprins pe bancă cu o foaie pe care avea notate informaţii. Colegul său avea asupra sa telefonul mobil. Legislaţia spune clar că se elimină candidaţii chiar şi pentru intenţia de fraudare, aşa că ambii au fost sancţionaţi potrivit regulamentului.

O treime dintre profesori au renunţat la examen

81 dintre cei 616 candidaţi înscrişi nu s-au prezentat deloc la examen, iar 93 s-au retras după ce au văzut subiectele, totalizând aproximativ o treime dintre profesori.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 17 iulie. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, până la ora 21,00, şi pe 18 iulie, până la ora 15,00. Notele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7,00, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5,00, atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială. Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile vacante se face pe 25 iulie. Anul acesta, în Galaţi sunt foarte puţine posturi titularizabile, doar 94. Cele mai multe sunt pentru educatoare – 23 şi pentru învăţătoare – 22. Sunt 14 locuri vacante pentru educaţie fizică, dintre care 11 sunt la pregătire sportivă, cinci la engleză şi şase la muzică instrumentală.

 

Articolul precedentUn medic rezident de la Spitalul de Urgenţă vrea să îşi doneze organele
Articolul următorŞcoală estivală de astronomie, la Galaţi