Doi fraţi din judeţul Galaţi au murit de frig în casa neîncălzită în care locuiau. Tragedia s-a petrecut în comuna Tuluceşti, satul Şiviţa.

Descoperirea macabră a fost făcută în jurul prânzului, de un cunoscut al celor doi, care i-a găsit pe un pat dintr-o cameră.  Unul dintre fraţi, în vârstă de 50 de ani, nu mai sufla, în timp ce fratele său, de 64 de ani, era îngheţat bocnă.

Medicii, sosiţi după apelul la 112, i-au acordat primele îngrijiri fratelui în viaţă, iar poliţiştii au constatat că fratele mai mic era deja mort.

Bărbatul de 64 de ani a fost dus la Spitalul de Urgenţă, medicii stabilind că se afla într-un şoc hipotermic sever, dar şi că avea o intoxicaţie etanolică acută, de peste doi la mie.

Cu alte cuvinte, era beat turtă când s-a culcat, de aceea, probabil, n-a mai simţit frigul. După câteva ore, bărbatul a decedat. Moartea sa a fost consemnată ca fiind provocată de îngheţ. La fel ca şi cea a fratelui său, pe care o cercetează oficial şi de poliţişti.

Locuinţa nu avea niciun sistem de încălzire

„Pe trupul bărbatului găsit decedat nu au fost identificate urme de violenţă. S-a stabilit că locuinţa nu era racordată la niciun sistem de alimentare cu energie electrică sau de încălzire. Pentru elucidarea circumstanţeor în care a survenit decesul, s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Ancheta oamenilor legii va fi clarificată în scurt timp de rapoartele medico-legale. Acestea le-au servit şi inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a declara oficial, cele două decese ca fiind provocate de frig.

„În cazul ambilor fraţi s-a stabilit că decesele au survenit ca urmare a şocurilor hipotermice şi intoxicaţiilor etanolice severe”, completează Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.
În ziua în care cei doi fraţi au murit răpuşi de frig şi alcool, s-a înregistrat un al treilea deces provocat de îngheţ, într-o comună din nordul judeţului. Un bărbat de 57 de ani a fost găsit degerat şi fără suflare într-o casă părăsită.

Numărul deceselor provocate de ger în judeţul Galaţi în această iarnă a ajuns, astfel, la şapte.

 

Articolul precedentS-a confirmat al 17-lea focar de pestă porcină în judeţul Galaţi
Articolul următorUn gălăţean a murit carbonizat, din cauza rufelor puse la uscat