Compania publică de transport local din Galaţi, Transurb SA, are doi candidaţi la postul de director general, dar nu are, în acest moment, un consiliu de administraţie funcţional. Din cei şapte membri ai consiliului de administraţie (CA), numiţi prin vot secret de consilierii locali, cinci au renunţat la mandat. Cum alegerea managerului Transurb este atributul exclusiv al CA,  aleşii locali vor fi nevoiţi să se întrunească în şedinţă extraordinară pentru a numi cinci administratori provizorii.

La şedinţa de joia trecută a Consiliului Local a fost aprobată declanşarea procedurii de selecţie pentru ocuparea a cinci posturi vacante de membru în consiliul de administraţie al societăţii Transurb SA Galaţi. Aleşii locali au votat şi contractarea serviciilor unui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane, în vederea desfăşurării acestui proces de selecţie.

Conform legii, „este obligatorie efectuarea selecţiei candidaţilor de către un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au înregistrat o cifră de afaceri în ultimul exerciţiu financiar superioară echivalentului în lei al sumei de 7.300.000 de euro şi au cel puţin 50 de angajaţi”, prevederi care sunt respectate în cazul Transurb.

Articolul precedentGalaţiul are zece gimnazişti de 10
Articolul următorAstăzi, concert gratuit în Grădina Publică