Doi bulgari, prinşi cu 184 de kilograme de tutun în rezervorul autocarului. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ingeniozitatea contrabandiştilor de tutun nu cunoaşte limite, aceştia născocind mereu alte şi alte modalităţi de a disimula pachetele de ţigări în interiorul autovehiculelor sau, mai nou, de a ascunde tutunul vrac destinat pipelor sau narghilelelor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi s-au prezentat, potrivit informaţiilor remise de poliţiştii de frontieră, cetăţenii bulgari V. S. şi I.I., în vârstă de 21, respectiv 51 de ani, şoferi ai unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, care doreau să intre în ţară. 
Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta marfă fără documente de provenienţă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autocarului, 184 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate de 184 kilograme. Pentru tutunul descoperit, de provenienţă Emiratele Arabe Unite, bărbaţii nu posedau niciun document de provenienţă.

Cu privire la cele constatate, cetăţenii bulgari au declarat că sunt şoferi la firma de transport şi nu aveau cunoştinţă despre existenţa pachetelor cu tutun.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor descoperite, în valoare de 31.280 de lei, şi a autocarului, în valoare de 279.222 de lei, în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, pasagerii din mijlocul de transport au fost preluaţi de către un alt autocar aparţinând aceleiaşi firme, în vederea continuării călătoriei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

Articolul precedentO femeie şi fiica ei de şase ani şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier
Articolul următorDe la 1 iulie se deviază două trasee de autobuz