O femeie şi fiica ei de şase ani şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier

Grav accident rutier în localitatea Viile din județul Galați, pe pe DJ 253, soldat cu două victime. O femeie și fiica sa, care se deplasau pe marginea șoselei, au fost lovite în plin de un autoturism Mercedes SMART, în condiţii încă neelucidate. La fața locului au fost trimise mai multe echipe de salvare și un elicopter SMURD, precum şi un echipaj al Poliției Rutiere Galați. 

Din păcate, în pofida eforturilor făcute de echipajul SMURD de a o resuscita, fetiţa de şase ani, intrată în stop cardio respirator imediat după impact, nu a răspuns manevrelor şi şi-a pierdut viaţa.

Mama copilului decedat a fost adusă, în stare gravă, cu elicopterul la Galați, pentru a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ap. Andrei. În ciuda eforturilor medicilor, femeie, aflată în comă la momentul transferului, a fost declarată decedată la spital.

„Pentru copil s-au făcut manevre de resuscitare timp de 50 de minute, din păcate fără răspuns favorabil. Mama a fost preluată în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral grav. În timpul transportului a făcut stop cardio-respirator şi a fost predată echipajului SMURD cu manevre de resuscitare în curs”, ne-a declarat dr. Ioana Mircea, medic UPU-SMURD Galaţi.

Din primele cercetări făcute de polițiștii rutieri reiese că femeia și fiica sa se deplasau pe aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul condus de o şoferiţă din Galaţi al cărei etilotest a fost negativ, potrivit poliţiştilor rutieri.

„O femeie şi copilul ei circulau pe marginea drumului şi au fost lovite din spate de un autoturism marca Smart. Pietonii se deplasau în acelaşi sens cu autoturismul, iar regulile de deplasare a pietonilor sunt din sens opus. Urmează să efectuăm cercetarea la faţa locului şi vom stabili părţile de vinovăţie pentru fiecare participant la trafic”, ne-a explicat Bogdan Carp, inspector şef al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Articolul precedentBeat la volan, transporta ţigări de contrabandă
Articolul următorDoi bulgari, prinşi cu 184 de kilograme de tutun în rezervorul autocarului