Adolescentul de 16 ani suspect de comiterea a trei tâlhării în Galaţi, dintre care două împreună cu un minor de 14 ani, a primit mandat de arestare preventivă pe 30 de zile din partea Judecătoriei Galaţi.

Magistraţii au admis propunerea procurorilor care îi acuză pe suspecţi că au atacat trei femei pe stradă în zilele de 29 şi 30 aprilie, smulgându-le poşetele şi creând un prejudiciu de peste 1.200 de lei.

Doi adolescenți au jefuit trei femei într-o singură zi. Ei au fost identificați de polițiști la scurt timp după ultima atac. 

Pericol pe străzile din Galaţi, zilele trecute, când doi adolescenţi au atacat mai multe femei pentru a le fura poşetele. Din cauza zilelor libere, străzile orașului au fost mai mult pustii, așa că atacurile nu prea au avut martori. Puştii au atacat fără nicio jenă persoane în vârstă, care nu se puteau apăra sau fugi.

Toate jafurile au avut loc în 24 de ore, începând din a doua zi de Paști.
Primul jaf a avut loc pe strada Gheorghe Doja, din Galați. Victima, o femeie în vârstă de 70 de ani, a fost luată prin surprindere şi deposedată de geantă. Gălăţeanca a alertat imediat poliţia, reclamând un prejudiciu de 400 de lei.

Câteva ore mai târziu, în dimineaţa zilei de marţi, 30 aprilie, o altă femeie a fost atacată. Și acesteia i-a fost furată poșeta fiind lipsită de poşeta cu bani şi acte, prejudiciul reclamat ulterior de victimă la poliţie ridicându-se la 300 de lei.

Mai spre după-amiază, pe strada Brăilei, unul dintre puşti avea să facă o a treia victimă,o femeie de 64 de ani. I-a smuls geanta din mână, paguba fiind în acest caz de 500 de lei.

După reclamaţiile succesive, poliţiştii şi-au dat seama că era vorba despre aceiași autori. I-au și identificat, la scurt timp după cel de-al treilea atac. Aceştia au 14 şi respectiv 16 ani şi sunt din Tecuci. Anchetatorii au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, după care vor fi  prezentați instanţei cu propunere de arestare preventivă. Oamenii legii cred că e posibil ca minorii să mai fi comis asemenea fapte și în trecut, așa că în acest dosar se continuă verificările.

Articolul precedentAmbulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi modernizat
Articolul următorO tasare apărută pe strada Tudor Vladimirescu a afectat patru imobile