Ambulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi modernizat

Ambulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi va fi modernizat cu fonduri europene în valoare de 6,6 milioane de lei.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi” a fost semnat la sfârşitul lunii aprilie. Suma necesară lucrărilor se ridică la 9,5 milioane de lei, din care 6,6 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă din fonduri europene. Suma de 2,6 milioane de lei va veni de la bugetul naţional, iar contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi va fi de numai 0,2 milioane de lei. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Clădirea ambulatoriului va fi consolidată, reabilitată, supraetajată şi extinsă pe orizontală, urmând să ajungă la o suprafaţă de patru ori mai mare decât cea actuală. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, vor fi instalate pompe de căldură şi sisteme de climatizare. O treime din banii alocaţi vor fi investiţi în achiziţia a 85 de echipamente medicale performante.

Articolul precedentPeste 30 de artişti şi-au confirmat prezenţa la concertul „Forza ZU”
Articolul următorUPDATE: Adolescent arestat preventiv pentru tâlhărie