Documente false descoperite la controlul de frontieră

Două documente false au fost descoperite la controlul de frontieră de poliţiştii de la Oancea, la sfârșitul săptămânii trecute.

Primul depistat a fost un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, care călătorea cu un microbuz Mercedes. La control, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor moldoveneşti, pe care era imprimată fotografia acestuia. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere era fals. Tânărul a declarat că şi-a procurat documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 250 de euro.

Al doilea caz înregistrat la Oancea a fost cel al unui cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, care voia să iasă din țară, la volanul unui autoturism Renault. La control, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare, care avea aplicat un autocolant ce atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea autocolantului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este fals. Bărbatul a declarat că autoturismul îi aparține mamei sale şi că nu ştia că documentul prezentat nu este autentic.

În cele două cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Articolul precedentDouă importante hoteluri gălăţene intră sub brandul Accor
Articolul următorPatru noi „profi tari” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi