Documente false descoperite de polițiștii de frontieră de la Oancea

Mai multe documente false au fost descoperite de polițiștii gălățeni de la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. În culpă s-au aflat trei bărbaţi, un român şi doi cetăţeni din Republica Moldova.

Cei doi moldoveni, în vârstă de 46 de ani, respectiv 26 de ani, s-au prezentat la control la volanul unor autoturisme Mercedes, respectiv, Volkswagen. Ambele maşini erau înmatriculate în Bulgaria, iar oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestau efectuarea inspecţiei tehnice periodice. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ambele documente sunt false. Cei doi bărbați au declarat că nu ştiau că actele nu ar fi fost autentice. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În același punct de trecere a frontierei, un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat la control conducând un autoturism Suzuki, înmatriculat în România. Bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere pentru mai multe categorii de vehicule, cu însemnele autorităților din Slovacia. Poliţiştii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat ca şi acest document este fals. Bărbatul a declarat că şi-a procurat permisul de la o școală de șoferi Slovacia. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Articolul precedentÎncepe modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi
Articolul următorTeatru inedit la Planetariu, în cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii