Începe modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi

Modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalului Judeţean Galaţi va începe în perioada imediat următoare, cu fonduri europene.

Proiectul se numeşte „Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei”. Fondurile sunt asigurate în mare parte prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea proiectului este de 6.614.695 de lei, adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Din această sumă, cofinanţarea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi este de numai 132.293 de lei.

„Vom reconfigura circuitele medicale, vom dota UPU cu un computer tomograf performant, vom crea spaţii speciale de acces pentru ambulanţe. Va creşte calitatea serviciilor medicale şi va scădea timpul de aşteptare pentru pacienţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, la semnarea contactului. Proiectul prevede dublarea spaţiului aferent UPU, de la 686 la 1.287 metri pătraţi.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost adjudecat de asocierea firmelor SC Moviland Met SRL – Submit SRL – Consumcoop Galaţi.

Articolul precedentNumai unul dintre traficanţii de cannabis a fost trimis după gratii
Articolul următorDocumente false descoperite de polițiștii de frontieră de la Oancea