Doamnele și domnișoarele din Galați promovează mersul pe bicicletă, în cadrul celei de-a treia ediții a manifestării „Skirt Bike”, programată duminică, 5 august, de la ora 17.00.

Evenimentul, organizat de „Bike Works”, promovează mersul pe bicicletă într-un stil lejer, iar tema vestimentației din acest an este „Retro Chic”, participantele fiind invitate la o călătorie în timp, în anii ’50 – ’60, perioadă în care popularitatea mersului pe bicicletă a crescut remarcabil în rândul femeilor.

Traseul care va fi parcurs duminică după-amiază va avea aproximativ 7 km. Startul se va da din faţa Sălii Sporturilor, biciclistele participante urmând să pedaleze pe ruta strada Brăilei – strada Domnească – Grădina Publică.

Organizatorii au anunțat că, la finalul plimbării, va avea loc o tombolă cu premii. Seara se va încheia cu un concert susţinut, în Grădina Publică, de Florin Chiriac şi Hippie Band.

„Skirt Bike” are şi o latură filantropică, banii strânşi din donaţii urmând să fie direcţionaţi către femeile abuzate şi copiii defavorizaţi din cadrul Fundaţiei „Familia”.

Seria evenimentelor „Skirt Bike” a început la Bucureşti, în urmă cu nouă ani, şi s-a extins treptat în toată ţara. La Galaţi, prima cursă a fost organizată în 2016, cu peste 100 de participante la start. Pentru ediția 2018, organizatorii se așteaptă la cel puțin 300 de bicicliste.

Articolul precedentUn rus şi un australian, ultimele transferuri ale echipei masculine de volei Arcada Galaţi
Articolul următorAdministraţia încearcă iar să refacă zona Inelului de Rocadă