Este perioada petrecerilor, festivalurilor însă pentru a nu transforma această perioadă într-o amintire neplăcută trebuie să fim preventivi. În perioada 30 iunie – 3 iulie poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au organizat şi desfăşurat activităţi informativ-preventive.

În nopţile de 30 iunie şi 1 iulie, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi au acţionat în zona gării şi în principal în trenul cu destinaţie finală litoral. Poliţiştii au discutat cu tinerii despre riscurile ce se ascund în falsa stare de bine pe care o provoacă substanţele psihoactive, de reprecusiunile pe care consumul îl are asupra psihicului, fizicului şi cum sunt afectaţi oamenii dragi ai unui consumator.

Totodată, poliţiştii le-au oferit recomandări pentru a păstra siguranţa lor şi a bunurilor pe care le deţin.

De asemenea, în ziua de 2 iulie a.c., poliţiştii de la prevenire împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău şi jandarmi au fost prezenţi la târgul din localitatea Cătina în vederea prevenirii şi combaterii faptelor ilicite. Poliţiştii au discutat cu cei tineri despre consumul de droguri, dependenţă şi dificilul drum pe care îl au consumatorii către dezintoxicare şi să se menţină „curaţi”.

Totodată, s-au purtat dialoguri cu persoanele adulte prezente la eveniment despre efectele negative pe care violenţa domestică le are asupra tuturor membrilor unei familii.

La activităţi au participat aproximativ 300 de persoane.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati