Politia rutiera

Din ce în ce mai mulţi şoferi sunt prinşi beţi la volan de către poliţişti, cazurile înmulţindu-se în weekend. Nu mai puţin de cinci asemenea şoferi au fost opriţi de poliţişti între 24 şi 16 august. 

Trei cazuri în mai puţin de 24 de ore

Primul a fost oprit pe 24 august a.c., la ora 00,45, de către polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești. Aceştia au oprit în trafic, pe D.J. 242, în comuna Măstăcani, un autoturism condus de un bărbat din localitate. Testat fiindcă mirosea a alcool, rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În aceeași zi, un bărbat de 39 ani, din comuna Șendreni, aflat sub influența alcoolului, a fost depistat de poliţişti. El conducea mașina pe D.N. 25, dinspre Galați spre Tecuci. La testarea alcoolscop, a reieşit o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot pe 24 august, în jurul orei 19,20, polițiștii Secției 2 Poliție Smârdan au depistat un alt conducător auto, aflat şi acesta la volan, deşi băuse mult. Conducea maşina prin comuna Rediu, când a fost oprit pentru control. Rezultatul testării alcoolscop a fost foarte clar: 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul de 49 ani, din localitate, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge.

În plină zi, cu alcool la bord

A doua zi, 25 august, pe la 14,40, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au depistat pe strada Drumul Tecuciului din comuna Matca, un bărbat de 37 ani, din localitate, aflat la volan, deşi era băut. Testarea alcoolscop a relevat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 august a.c., în jurul orei 13,40, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Domnească, un autoturism condus de un bărbat de 67 ani, din localitate. Fiind testat alcoolscop, acesta a prezentat o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Întrebare este, ce ar trebui făcut pentru a-i descuraja pe şoferi să mai bea şi apoi să conducă, dacă amenzile şi suspendare permisului nu mai sunt suficiente.

 

 

Articolul precedentGălăţenii au credite bancare în valoare de 3,68 miliarde de lei
Articolul următorDoi adolescenţi gălăţeni de 16 ani, înecaţi în apele Dunării