Delicii culinare care mai de care mai apetisante vor putea fi servite în Grădina Publică gălăţeană, timp de patru zile, în perioada 13-16 septembrie.

Municipiul Galați va găzdui, pentru prima dată, un eveniment culinar desfăşurat în locuri publice, „Street Food Festival”. Manifestarea va reuni 45 de firme producătoare, va include demonstrații culinare, va avea o zonă dedicată copiilor, un cinematograf în aer liber și concerte cu trupe de jazz și blues.

În primele două zile, joi şi vineri, „Street Food Festival 2018 Galaţi” are programate acţiuni între orele 12.00 și 23.00, iar distracţia de sâmbătă și duminică va dura între orele 10.00 și 23.00. Evenimentul va fi deschis publicului larg, fără taxă de acces.

Cine va concerta în cele patru zile

Joi, 13 septembrie, vor susține concerte Rockabella și The Mono Jacks. Vineri, 14 septembrie, vor concerta Melting Dice, Ligia Hojda și Cuibul. Sâmbătă, 15 septembrie, vor încânta publicul Gabriela Costa & Alex Man, Soul Serenade, Ana and the Changes. Duminică duminică, 16 septembrie, vor încheia festivalul JazzyBit și Grimus.

„Street Food Festival 2018” este prima inițiativă de acest gen din Galați, deşi astfel de evenimente se bucură de succes oriunde în lume. Numai anul trecut, spre exemplu, peste 500.000 de persoane au participat la festivaluri similare, în nouă orașe din țară.

Consiliul Local gălăţean a aprobat o contribuţie financiară a municipalității de 167.760 de lei, pentru onorariile artiștilor, închirierea scenei și a generatoarelor. Organizatorul manifestării, asociaţia „Why Not Us”, va intra în acest parteneriat cu suma de 335.520 de lei.

Articolul precedent32 de spectacole într-o lună de zile la Festivalul Naţional de Comedie
Articolul următorUn mijlocaş ofensiv nigerian va juca pentru SC Otelul Galaţi