De luni, coşmar în trafic pe strada Brăilei, din cauza unor lucrări. Vreme de şapte luni de zile, strada Brăilei se va transforma în şantier.

Primăria municipiului Galaţi anunţă că începând de luni, 24 iunie, ora 8,00, traficul rutier pe strada Brăilei va fi restricționat. Măsura se aplică pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Drumul de Centură şi intersecția cu strada Frunzei.

Deocamdată, se va închide prima bandă de circulație, pe sensul de mers către strada Oțelarilor, şi, prin urmare, circulația mașinilor se va putea desfășura pe a doua bandă, pe sensul de mers către strada Oțelarilor.

Ulterior se va închide banda a doua de circulație (sens de mers către strada Oțelarilor). Astfel, circulația mașinilor se va desfășura pe banda 1 (sens de mers către strada Oțelarilor). Benzile de circulație se vor închide etapizat, odată cu execuția lucrărilor de turnare a covorului asfaltic, precizează Primăria.

Prima etapă a modernizării străzii

Restricţiile sunt necesare pentru că, potrivit Primăriei, demarează prima etapă a amplelor lucrări de reparaţii. Vor fi reamenajate carosabilul, trotuarele, parcările, staţiile de autobuz, spaţiile verzi adiacente, precum şi semnalizarea rutieră pe strada Brăilei.

Toate acestea vor fi executate de Asocierea Tancrad SRL, Citadina 98 SA, Romsit Construct SRL, care a câştigat licitaţia pentru „Reparaţii curente şi refacere sistem rutier strada Brăilei – Municipiul Galaţi” cu o ofertă de 22.430.519 de lei inclusiv TVA.

Criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut”, iar asocierea a fost singurul ofertant înscris la licitaţie.

Patru sectoare pentru şapte luni de şantier

Artera a fost împărţită în patru sectoare: sector I – între sens giratoriu Cătuşa şi strada Frunzei, sector II – între strada Frunzei şi Inelul de Rocadă, sector III – între Inelul de Rocadă şi bulevardul George Coşbuc şi sector IV – între bulevardul George Coşbuc şi strada Roşiori.

„Durata lucrărilor care se vor realiza este de şapte luni”, precizează Primăria.

Pentru servicii de asistenţă tehnică de supervizare a lucrărilor de execuţie pe strada Brăilei, administraţia locală a lansat o achiziţie publică de 86.417 de lei fără TVA.

Articolul precedentElicopterul SMURD din Galaţi s-a defectat la Tg. Bujor
Articolul următorEchipa de fotbal a Universităţii „Dunărea de Jos” a promovat în Liga a III-a