De ce vinde Transurb bilete de călătorie de 5 lei, modificate? Gălăţenii, nemulțumiți că li s-au vândut bilete cu două călătorii, de 5 lei, ştampilate cu prețul de 4 lei.

În condiţiile în care renunţarea la biletele cu o călătorie în favoarea comercializării tichetelor cu două călătorii nu a fost deloc bine primită de cetăţeni, situaţia este foarte încordată. Gălăţenii se tem că urmează o scumpire a tichetelor de călătorie şi că operatorul de transport s-a dat de gol punându-le mai devreme în vânzare. Mai mult, în condiţiile în care ştampila cu preţul corect poate trece neobservată, noul tarif ar putea fi aplicat fără aprobarea Consiliului Local.

Ce spune compania de transport local

Printr-un comunicat de presă, societatea Transurb SA informează publicul călător că biletele de călătorie comercializate la punctele fixe de eliberare titluri de călătorie şi la conducătorii auto au preţul de 4 lei.
„Tariful de 4 lei reprezintă contravaloarea efectuării a două călătorii cu mijloacele de transport public local, respectiv 2 lei/călătorie. Biletele cu o călătorie, la preţul de 2 lei, se vor comercializa până la epuizarea stocului. Societatea nu comercializează alte tipuri de bilete de călătorie cu alte preţuri decât cele  specificate mai sus. Precizăm că biletele inscripţionate cu preţul de 5 lei care au fost prezentate pe reţelele sociale provin dintr-un stoc vechi, care considerăm ca trebuie epuizat şi sunt ştampilate cu preţul de 4 lei în vederea comercializării”, se arată în comunicat.

Proveniența biletelor de 5 lei este susținută de existenţa unui proiect de hotărâre menționat în procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din 28 martie 2017. Acesta prevedea preţul de 5 lei pentru un bilet cu două călătorii cumpărat de la şofer sau vatman.
Atunci a fost supus dezbaterii şi aprobării proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane realizat cu mijloacele de transport ale societăţii Transurb SA Galaţi.

Proiectul prevedea, în cazul tichetelor cumpărate de la şofer, preţul de 2,50 lei pentru o călătorie şi, respectiv, de 5 lei pentru două călătorii. Acel proiect nu a mai fost însă aplicat, iar Transurb a rămas cu biletele pe care, curios, le tipărise înainte ca proiectul să devină hotărâre de CL.

 

Articolul precedentEchipa de handbal masculin CSU Galați – victorie împotriva Sucevei
Articolul următorUPDATE: Echipa feminină de fotbal, învinsă în ultimul minut de joc