Cunoscutul regizor Alexandru Dabija montează la Galaţi „Salba Dracului”

Cunoscutul regizor Alexandru Dabija montează la Teatrul Dramatic din Galaţi spectacolul „Salba Dracului”, după texte semnate de Vasile Alecsandri.

Alexandru Dabija, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, montează pentru prima dată pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. „Lucrez cu plăcere cu o trupă care are chef de teatru. Am văzut spectacole excelente jucate de ei şi cred că vom face treabă bună împreună. Vrem să facem un spectacol nou cu texte vechi. Comedie moldovenească”, a declarat Alexandru Dabija.

Spectacolul este o adaptare după comedia „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului”. Din distribuţie fac parte parte actorii: Oana Preda, Oana Mogoş, Elena Anghel, Flavia Călin, Petronela Buda, Ciprian Braşoveanu, Florin Toma, Ionuţ Moldoveanu, Lucian Pînzaru, Radu Horghidan, Răzvan Clopoţel, Ştefan Forir, Vlad Ajder şi Vlad Volf.

Alexandru Dabija, născut pe 13 februarie 1955, a debutat în 1976 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, obţinând premiul pentru cel mai bun regizor al anului. Din 1991 este regizor al Teatrului „Odeon” din Bucureşti, teatru pe care l-a şi condus în perioadele 1991-1994 şi 1996-2002. Montează în Capitală, dar şi la teatre din ţară, abordând atât texte clasice, cât şi din dramaturgia contemporană, iar spectacolele lui sunt invitate la festivaluri din ţară şi din străinătate. În 1995, Alexandru Dabija a obţinut Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol, în 2009 a primit Premiul pentru Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, iar în 2010 a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie.

Premiera spectacolului „Salba Dracului” va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, în Sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele au fost puse în vânzare atât online, pe bilete.fanitardini.ro, cât şi la casa de bilete a teatrului.

Articolul precedentComisia Europeană a aprobat vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi
Articolul următorTrei zile de distracţie, la Festivalul Scrumbiei Dunărene 2019