Un bărbat cu cetățenie română și a R. Moldova le-a prezentat polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați o procură falsă, în vederea restituirii unui autoturism Porsche aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, subinspector Mădălina Carp, pe 10 octombrie 2018, în jurul orei 14,00, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galați s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, română și a R. Moldova, în vârstă de 42 de ani. Bărbatul dorea să-i fie restitut un autoturism marca Porsche, aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați din anul 2016. Bărbatul  a depus la cererea de restituire o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, la care erau anexate o traducere în limba română și un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autoritățile ucrainene pe numele N. Petro.

Autoturismul se află la Poliţia de Frontieră din 2016

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la autoritățile din Ucraina, în urma cărora a rezultat că procura este falsă.  În urma celor constatate, bărbatul în cauză a declarat că a primit documentele prin curier din Ucraina și nu cunoștea că sunt false, intenția sa fiind să intre în posesia autoturismului pe care trebuia să îl restituie proprietarului.

Menţionăm că autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în anul 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, deoarece a făcut obiectul unui litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentArcelorMittal nu a găsit încă un cumpărător pentru combinatul siderurgic de la Galaţi
Articolul următorRâul Prut a fost repopulat cu plătică, caras, roşioară, crap şi ştiucă