ArcelorMittal nu a găsit încă un cumpărător pentru combinatul siderurgic de la Galaţi

Comisia Europeană o aprobat amânarea deciziei până la 1 noiembrie

ArcelorMittal nu a găsit încă un cumpărător pentru combinatul siderurgic de la Galaţi şi a cerut o prelungire a termenului, solicitare aprobată de Comisia Europeană.

Data de 7 octombrie era termenul-limită până la care grupul ArcelorMittal trebuia să-şi vândă şase unităţi din Europa, pentru a putea prelua uriaşul combinat llva din Taranto. Specialiştii aşteptau ca numele noilor proprietari să fie anunţate în zilele de 8 şi 9 octombrie, în timpul reuniunii Consiliului European din Luxemburg, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit unor informații neoficiale, ArcelorMittal a solicitat Comisiei Europene o amânare a deciziei până la 1 noiembrie, iar răspunsul autorităților continentale antitrust a fost pozitiv. În aceste condiţii, cumpărătorii fabricilor din Piombino (Italia), Galați (România), Skopje (Macedonia), Ostrava (Republica Cehă), Dudelange (Luxemburg) şi Liege (Belgia) vor fi cunoscuţi peste trei săptămâni.

Potrvit presei europene de specialitate, pentru combinatul de la Galaţi au depus oferte grupul ucrainean Metinvest, condus de miliardarul Rinat Ahmetov, și firma anglo-indiană Liberty House, patronată de Sanjeev Gupta.

Articolul precedentGalaţiul are peste 800 de firme în plus faţă de anul trecut
Articolul următorCulmea tupeului: a cerut, cu acte false, să-i fie restituit un Porsche!