Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi, unica structură de reprezentare a elevilor de la nivelul judeţului Galaţi, îşi exprimă nemulţumirea faţă de iniţiativa doamnei Inspector Şcolar General, Selena Costea, în ceea ce priveşte diseminarea către unităţile de învăţământ a unei adrese de prezentare a demersului „Numerologia – o 9 legătură dascăl – elev”.

De curând, în spaţiul public a vehiculat informaţia referitoare la decizia noului inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Selena Costea. Aceasta a transmis o adresă oficială către toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi, în cadrul căreia prezintă cadrelor didactice opţiunea de a participa la un seminar pe tema „Numerologia şi relaţia dascăl-elev”.

Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi consideră că sistemul educaţional se află, din anumite puncte de vedere, într-o perioadă critică, astfel încât abordarea practicilor menţionate anterior nu ar trebui să constituie o prioritate pentru factorii decizionali de la nivel teritorial.

Dacă se efectuează o analiză asupra aspectelor ce ar trebui îmbunătăţite, ţinând cont de actualul context, formarea cadrelor didactice ar trebui să se regăsească printre primele dificultăţi la care să se raporteze persoanele cu putere de decizie. Nu există nicio certitudine că, începând cu data de 11 ianuarie, elevii gălăţeni se vor întoarce la şcoală în regim fizic, ci mai degrabă, orele de curs se vor desfăşura în continuare online, iar anumiţi profesori nu au dobândit nici până la momentul actual competenţele necesare realizării procesului de învăţare-predare virtual.

Totodată, având în vedere declaraţia Ministrului educaţiei în ceea ce priveşte deschiderea şcolilor din data de 11 ianuarie, conectarea tuturor principalilor beneficiari ai educaţiei la mediul online ar trebui să constituie, de asemenea, o prioritate pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Deşi, în cadrul conferinţei la care doamna Inspector Şcolar General a participat, aceasta a afirmat că nu militează pentru introducerea numerologiei în şcolile gălăţene, diseminarea unor astfel de informaţii ar trebui realizată doar în cazul în care aduc un beneficiu sistemului educaţional gălăţean.

„Bineînţeles că vor fi transmise în mod constant adrese despre diverse proiecte către Inspectoratul Şcolar Judeţean, însă important este ca informaţiile care sunt trimise mai departe, către unităţile de învăţământ din judeţul nostru, să fie într-adevăr relevante pentru procesul educaţional şi pentru îmbunătăţirea constantă a acestuia. La momentul actual, este imperios să aducem în discuţie formarea cadrelor didactice într-o nouă sferă, total diferită de cele cu care am fost obişnuiţi până la momentul actual.”, a declarat Aura-Maria Badiu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAccident mortal în afara localității Vânători
Articolul următorCopil de 5 ani accidentat la Ivești