Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci, una dintre unităţile de elită ale judeţului Galaţi, împlineşte 120 de ani de la înfiinţare. Elevii şi profesorii au organizat 120 de ore de sărbătoare, printre care și un flashmob impresionant, în care au creat cei 120 de ani din propriile trupuri.  

 

Scurt istoric

Sub ctitorirea lui Dimitrie Petre Anastasiu şi a Elenei Anastasiu, unitatea a luat fiinţă în 28 octombrie 1898, ca Şcoala Profesională de fete. Între anii 1900 şi 1936, instituţia a purtat numele ctitorilor ei.

În 1956 devine şcoală mixtă, iar în 1974 Liceu de Chimie Industrială. În 1990 capătă titulatura de Liceul Teoretic „Spiru Haret”, pentru ca în 2011 să fie ridicat la rangul de colegiu naţional.

O săptămână de sărbătoare

În perioada 22 – 29 octombrie, au fost programate mai multe evenimente, întâlniri cu profesorii pensionari, cu şefii de promoţie ai colegiului etc.

Liceeni au participat la un concurs de eseuri despre cum se vede instituţia de învăţământ prin ochi de adolescent.

Flashmob filmat cu drona

A avut loc un flashmob, filmat cu drona, în care s-a realizat, de către elevi îmbrăcați în culorile drapelului național, numărul de ani împliniți, 120.

Au avut loc expoziţii, una florală şi una în aer liber,  în faţa liceului. Au fost și concursuri atractive, pentru elevi şi profesori: concurs de tricouri aniversare, Escape the room (concurs de cultură generală), concurs de fotografie.

Piesă de teatru şi spectacol

Artiştii colegiului au ieşit la rampă într-o piesă de teatru – „De ce nu vă pasă de noi”. A avut loc şi un amplu spectacol aniversar, la Casa de Cultură din Tecuci.

Nu au lipsit nici lecţiile demonstrative şi distractive, la fizică  şi chimie. Acestea au fost susţinute de elevi: „Elevul la catedră – profesor pentru o zi” şi „Ucenicul vrăjitor din laboratorul de chimie”.

Caritate și comemorare

S-a editat o broşură, intitulată „120 de ani de recunoştinţă, 120 de ani de la înfiinţarea şcolii”. Una dintre activităţi a fost consacrată prezentării celor 120 de ani de performanţe ale instituţiei.

S-au mai inclus în program acţiuni de ecologizare şi parada costumelor confecţionate din materiale  reciclabile. S-au organizat un pelerinaj la Mănăstirea Călmăţui (unde sunt înmormântaţi ctitorii CNSH) şi o activitate caritabilă.

 

 

Articolul precedentMarți, apa oprită în Micro 20 și debit scăzut în cartierele Micro 16 și 17
Articolul următorDoi şoferi vârstnici nu au acordat prioritate şi au produs accidente