Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea a anunțat că a decis să-i sprijine financiar si Consiliul Județean să le deconeze transportul și chiria medicilor care lucrează la spitalul din Tecuci, astfel încât aceștia să rămână în continuare la acest spital. 

„Toată lumea știe că spitalele din orașele mai mici se confruntă cu o lipsă acută de medici, mai ales atunci când trebuie asigurate liniile de gardă.

Spitalul din Tecuci, care asigură servicii medicale pentru aproximativ 100.000 de oameni din zonă, are medici care fac naveta zilnic de la zeci de kilometri distanță, de la Galați, Brăila, Focșani și Adjud.

În plus, la această unitate medicală lucrează și medici din București care stau cu chirie în Tecuci.

Am decis să-i sprijinim financiar si să le decontăm transportul și chiria, astfel încât aceștia să rămână în continuare la Spitalul din Tecuci.

De asemenea, lucrăm intens la documentația tehnică pentru construirea unui spital nou la Tecuci, în valoare de peste 170 de milioane de lei, cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”. a spus Fotea.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentGavril Claudiu Sorin numit din nou prefect al județului Galați
Articolul următorExecutivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind Ghidul de guvernanță a platformei de cloud guvernamental