În ședința de Guvern de marți, 31 ianuarie, a fost emisă o Hotărâre de Guvern privind eliberarea din funcția de prefect al județului Galați al lui Gabriel-Aurelian Panaitescu, precum și o hotărâre de mumire în această funcție a lui Gavril Claudiu Sorin. 

Panaitescu a fost numit prefect în martie 2021, cu susținerea USR, iar în septembrie 2021 a fost eliberat din funcție, după ce USR a ieșit de la guvernare. În locul său a fost numit și atunci Gavril Claudiu Sorin. Panaitescu a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern (HG 937/09 septembrie 2021) prin care a fost eliberat din funcţia de prefect, iar instanţa a decis să suspende această hotărâre și astfel Panaitescu a revenit pe funcția de prefect în a doua jumătate a lunii ianuarie 2022. 

Claudiu Sorin Gavril a candidat în septembrie 2020 pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, din partea Uniunii Independente Pentru Tecuci (UIPT), însă a reuşit să ocupe doar o funcţie de consilier local. Atât în septembrie 2021, cât și acum, el a fost propunerea PSD pentru a fi numit ca prefect al judeţului Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentValută falsă depistată asupra unui cetăţean bulgar la Punctul de Trecere a Frontierei Galați – Rutier
Articolul următorCJ Galați va deconta transportul și chiria medicilor de la Spitalul din Tecuci