Ciobanii din Târgu Bujor, amendați că au trecut cu turmele prin pădure

Ciobanii din Târgu Bujor au fost amendați de jandarmi pentru că au trecut cu turmele printr-o pădure, deşi drumul respectiv este singurul care duce spre păşune.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 6.000 de lei, iar crescătorii de animale spun că nu au bani să le achite. Unul dintre proprietarii de animale susține că a fost amendat de două ori, de la începutul lunii septembrie. În total, el trebuie să plătească 4.000 de lei.

Omul are 30 de capre şi spune că trece prin pădurea respectivă de mulți ani, fără a avea probleme. „Pădurea nu am cum să o ocolesc ca să ajung la pășune, aşa că m-am gândit să-mi vând animalele, ca să nu mai am griji. Sunt mai mulți proprietari de animale care au primit amenzi, am auzit că și pădurarul a fost sancţionat”, a spus bărbatul.

De la începutul lunii august, jandarmii gălăţeni au dat cinci amenzi pentru tranzitarea fără aprobare a pădurii. „Constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei următoarele fapte: (…) trecerea animalelor domestice însoţite sau neînsoţite prin fondul forestier, fără aprobare legală. Sancţiunea se aplică însoţitorului turmei, dacă animalele sunt însoţite, sau proprietarului, dacă animalele sunt neînsoţite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Articolul precedentCentura ocolitoare a municipiului Galaţiului, aprobată de Guvern
Articolul următorCirculația rutieră pe DJ 251, reluată după lucrări la poduri