Proiectul Centurii ocolitoare a municipiului Galaţi, cu indicatorii tehnico-economici ai obiectivului, a fost aprobat miercuri, 2 octombrie, în şedinţa de Guvern.

„Varianta de ocolire Galaţi”, titlul oficial al actului normativ, a fost lansată în dezbatere de Ministerul Transporturilor la sfârşitul lunii august. Şoseaua, cu o lungime de 33,6 km, ar urma să lege localitatea de graniţă Giurgiuleşti de comuna Vânători şi satul Traian. Conform documentaţiei, investiţia ar urma să coste peste 1,07 miliarde de lei (inclusiv TVA) şi să se deruleze pe o perioadă de trei ani şi jumătate. Obiectivul, listat deja în sistemul de achiziții publice, va fi finanţat din fonduri europene.

Centura ocolitoare ar devia traficul de tranzit în afara municipiului Galaţi. În prezent, legătura rutieră DN 25 – DN 26 – DN 24D – DN 2B şi legăturile cu vămile Giugiuleşti şi Oancea se realizează prin traversarea oraşului. Drumul ar urma să se desprindă din DN 25 la Traian, să supratraverseaze DN 25 şi calea ferată Tecuci – Galaţi, apoi să traverseaze valea Braniştei şi să treacă peste capătul Bălţii Mălina, la sud de Smârdan. După traversarea DJ 251 Galaţi – Smârdan, traseul ar urma să se îndreapte spre nord-est, să facă o curbă pe lângă lacul Brateş şi să se îndrepte spre DN 2B, pentru a se racorda la acesta la circa 3,5 km de Vama Giurgiuleşti.

Articolul precedentTutun pentru narghilea, descoperit în bagajele unui bulgar
Articolul următorCiobanii din Târgu Bujor, amendați că au trecut cu turmele prin pădure