Cinci români şi-au asigurat medalii la Europenele de box pentru juniori

Mihaela Cristina Ciobanu

Cinci pugilişti români şi-au asigurat medalii la Campionatele Europene de box pentru juniori care se desfăşoară la Patinoarul artificial din Galaţi.

Luni au fost programate primele gale din sferturile de finală. În ring au urcat șase români, dintre care trei s-au calificat în semifinale, fază în care au asigurate medaliile de bronz. În plus, la feminin, România are asigurate din start două medalii, datorită numărului redus de sportive înscrise la categoriile mari de greutate.

Din echipa feminină, antrenată de Adrian Lăcătuș și Constantin Gălbenușe, au învins în galele de luni Mihaela Cristina Ciobanu (categoria 57 kg) și Beatrice Melania Moldovan (cat. 70 kg). Cele două se alătură Elenei Alexandru (80 kg) și Marianei Mărăcine (+80 kg), medaliate încă de la tragerea la sorţi. La masculin, din trei români, doar unul a câştigat luni – băcăuanul Cosmin Daniel Hermeziu (cat. 70 kg).

Marți, în cea de a doua zi a sferturilor, alţi șapte români – patru fete şi trei băieţi – vor lupta pentru un loc în semifinale. Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi se vor încheia pe 1 iunie, când sunt programate finalele.

Articolul precedentAu început înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului
Articolul următorCaiaciștii au scris istorie pe Canalul Dunăre – Marea Neagră