Caiaciștii au scris istorie pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Peste 100 de sportivi s-au întâlniti al evenimentul organizat de două asociaţii gălăţene. 

Potrivit preşedintelui Clubului Nautic Mila 80, Cristi Boczar, totul a pornit de la un vis frumos, al lui Valerică Rîmbu (membru al Imbold Galaţi), de a naviga din nou, după 35 de ani, pe canalul Dunăre Marea Neagră, de data aceasta în caiac.

Găsind momentul oportun – aniversarea celor 35 de ani de la inaugurarea canalului – și crezând în visul lui, Clubul Nautic Mila 80 Galați i s-a alăturat în organizarea evenimentului.

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A. şi-a dat acordul, iar cursa adunat laolaltă, în caiace, mulți pasionați ai acestui sport (majoritatea prieteni de sute de kilometri de padelat împreună).

Întâlnire cu preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici care au lucrat la Canal

Peste 100 de caiacişti s-au adunat în cele trei zile, vechi prietenii s-au reînnodat și s-au legat altele noi. Pe 25 mai 2019, s-a scris istorie la Ecluza de la Cernavodă când au trecut caiacele.

O discuţie cu preşedintele Asociaţiei Deţinuţilor Politici care au lucrat la Canal

Seara, ȋn tabăra de la Monumentul Eroilor Poarta Albă s-a petrecut un alt moment emoționant, ȋntâlnirea cu președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici care au muncit la Canal (1949–1956), domnul Paul Andreescu.

Oboseala pentru cei peste 60 de km parcurși în cele două zile, de la Cernavodă la Agigea, a fost învinsă de emoțiile premierii de la final de către directorul Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A.

Organizatorii, Club Nautic Mila 80 şi Imbold Galaţi le mulțumesc pentru sprijin sponsorilor VARD, Criomec SA şi Butan Grup. Recunoştinţa se îndreaptă şi către partenerii locali -Primăria Cernavodă, Primăria Agigea şi Primăria Poarta Albă – cu sprijinul cărora s-a reușit organizarea evenimentului, dar și către prieteni, pentru tot ajutorul primit. 

Articolul precedentCinci români şi-au asigurat medalii la Europenele de box pentru juniori
Articolul următorUn gălăţean a murit după ce a fost lovit de trenul de Mărăşeşti