Război după război, la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand, primarul din sector, a cerut ca 300 de de polițiști locali să restituie banii obținuți în pandemie drept sporuri. Ana Maria Păcuraru dă Check In pe frontul acuzațiilor. 

Clotilde Armand ia decizii drastice în privința salariilor acordate pentru orele suplimentare polițiștilor locali din sector, în perioada martie -septembrie 2020. 

„Fosta conducere a Poliţei Locale Sector 1 şi-a pontat, anul trecut, în perioada stării de urgenţă, sute de ore suplimentare inutil. Astfel, şefii Poliţie Locale Sector 1 şi-au dublat veniturile cu ore suplimentare greu de demonstrat”, susține edilul. „Sunt 300 de beneficiari în Poliţia locală şi vreo 2 milioane de lei risipite pentru aceste sporuri flagrant de discutabile”, a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul a precizat apoi că a decis, alături de noul director al Poliţiei Locale de la Sectorul 1, să retragă toate sumele acordate. Potrivit datelor furnizate de primar, un singur șef din Poliția locală a primit anul trecut sporuri de 40.000 de lei. Tot scandalul pare însă pentru Opoziție o răzbunare, deoarece primarul precizează că cei vizați au fost și oamenii care i-au tăiat corturile de campanie ale USR Plus și au luat imagini de pe camerele de supraveghere din Biroul Electoral de Sector pentru a le pune la dispoziția contracandidatului PSD. 

De asta a fost atât de importantă reorganizarea Poliţiei locale. „Vor zbura din funcţie toţi cei care n-au înţeles că nu merge cu poliţia politică, cu toleranţa faţă de mafia imobiliară sau orice ilegalitate. Continuăm!”, a adăugat Clotilde Armand. 

Imediat după preluarea mandatului său, edilul de la sectorul 1 a promis bucureștenilor că va reorganiza instituția care ar trebui să le ofere încredere și siguranță. „Poliția Locală trebuie să devină un exemplu pentru bucureșteni”, a spus atunci Armand. Războiul nu părea însă să se fi oprit nici după campania electorală. Imediat după validarea rezultatelor, Clotilde Armand acuza din nou că este urmărită de polițiștii locali care răspundeau la comenzi politice. Rămâne de văzut cum se va termina acest conflict în care singurii care au de pierdut sunt cetățenii sectorului.

Ana Maria Păcuraru dă zilnic Check In acolo unde descoperim o problemă. Astfel, autoritățile vor avea o hartă cu puncte în care trebuie să vină cu soluții. Să fiți sănătoși, căci sănătatea e mai bună decât toate!

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 martie: 4.989 de cazuri noi, 93 de decese
Articolul următorPolițiștii gălățeni au aplicat 108 sancțiuni în cursul zilei de ieri