108 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2.

La data de 8 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1890 de persoane și 103 societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat 187 de locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 152 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24 000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCHECK-IN. 300 de polițiști locali trebuie să dea sporurile înapoi
Articolul următorO grădiniță și o școală gimnazială au intrat în scenariu roșu