Nu mai puţin de 65 de ceasuri de lux, posibil contrafăcute, au fost descoperite în bagajele unui ucrainean, care a încercat să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier.

Cetăţeanul ucrainean, în vâstă de 26 de ani, s-a prezentat duminică, 26 august, în jurul orei 1.00, la punctul de trecere a frontierei, la volanul unui autocamion Mercedes, înmatriculat în ţara sa.

În baza profilului de risc, o echipă comună formată din vameşi şi poliţişti de fontieră a efectuat un control amănunţit asupra maşinii. În urma verificărilor, în capul tractor şi în bagajele personale ale ucraineanului au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, 65 de ceasuri de mână, inscripţionate cu  numele unor firme de lux.

Cum există suspiciunea că respectivele ceasuri ar fi contrafăcute, lucrătorii vamali le-au trimis la expertiză, pentru a le fi stabilită valoarea şi provenienţa. În baza rezultatelor expertizei, urmează să fie luate măsurile care se impun. Până atunci, conform legislaţiei în vigoare, ceasurile au fost reţinute, iar posesorul lor a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 3.000 de lei.

Articolul precedentColiziune în lanţ, cu trei victime şi trei maşini lovite
Articolul următorAproape jumătate din drumurile naționale din județul Galați ar putea fi asfaltate anul acesta