Aproape jumătate din drumurile naționale din județul Galați ar putea fi asfaltate până la sfîrșitul anului, a declarat directorul executiv al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu-Mugurel Laicu.

Lucrările de asfaltare pe cele cinci drumuri naţionale din judeţul Galaţi vor costa aproximativ 35 milioane lei, bani asiguraţi din fondurile Ministerului Transporturilor. Sunt vizaţi în total 118 kilometri de drumuri naţionale, din totalul de 287 de kilometri existenţi în judeţul Galaţi.

„Pentru asfaltarea a 18 kilometri, fondurile au fost deja alocate şi astăzi (luni – n.a) au demarat lucrările. Pentru ceilalţi 100 de kilometri, lucrările vor începe după rectificarea bugetară, de peste două săptămâni”, a precizat Laicu.

Firmele Tancrad şi Lemacons asfaltează deja pe DN 26 şi pe DN 24D, acesta din urmă fiind cel mai deteriorat drum naţional de pe raza judeţului. DN 24D Galaţi – Cuca – Bălăbăneşti nu a fost reabilitat niciodată în ultimii opt ani, de când a trecut de la rangul de drum judeţean la cel de drum naţional.

Cele mai mari porţiuni de drumuri reabilitate vor fi pe DN 24D – 42 de kilometri şi pe DN 26 – 37 de kilometri. Lucrări de asfaltare vor mai fi efectuate, pe porţiuni, pe toate drumurile naţionale din judeţ, respectiv DN 26 Galaţi – Vama Oancea, DN 24D Tuluceşti – Bârlad, DN 25 Galaţi – Tecuci, DN 25A Hanu Conachi – limită cu judeţul Vrancea şi DN 2B Galaţi – Vama Giurgiuleşti.

În ultimii ani, ritmul investiţiilor în modernizarea drumurilor naţionale care străbat judeţul Galaţi a fost unul mai mult decât modest, fiind executate asfaltări pe circa 10-12 km/an.

Articolul precedentCeasuri de lux, posibil contrafăcute, descoperite în bagajele unui ucrainean
Articolul următorUn fin cu alcool la bord a făcut scandal să-şi scape naşul, băut şi el, de poliţie