Cea mai bună înghetaţă inovativă din Europa se face la Galaţi

"Whoopie Ice" este o înghețată realizată exclusiv din zer dulce concentrat, care are în componență smântână, gutui și pulpă de prune

Cea mai bună înghetaţă din Europa se face la Galaţi, a decis juriul prestigiosului concurs de inovaţie alimentară „Ecotrophelia”, desfăşurat anul acesta la Paris.

O echipă de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, formată din studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Trif, coordonate de profesorul Daniela Borda, a câştigat medalia de aur la „Ecotrophelia 2018”, premiile fiind anunţate luni, 22 octombrie.

„Whoopie Ice” este o înghețată realizată exclusiv din zer dulce concentrat. Înghețata are în componență smântână, gutui și pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine și antioxidanți. „Whoopie Ice” are un conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar şi un conţinut redus de zahăr. În plus, poate fi consumată inclusiv de cei care suferă de intoleranţă la lactoză. Perioada de valabilitate a produsului este de până la un an, dacă este păstrat la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Echipa de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost recompensată, alături de medalia de aur a concursului, şi cu un premiu de 5.000 de euro. Pe locurile următoare în cadrul competiţiei de la Paris s-au clasat o brânză vegetală din Danemarca şi o prăjitură cu cofeină produsă în Germania. În competiţie au participat produse din 17 ţări europene.

Articolul precedentO tânără din Galaţi care promitea „pachete cu bani” a fost reţinută în Bistriţa
Articolul următorGalaţiul, sub Cod galben de vânt puternic până mâine seară