O tânără din Galaţi care promitea „pachete cu bani” a fost reţinută în Bistriţa

Deşi pare greu de crezut, au fost foarte mulţi naivi care au acceptat să achite diverse sume în euro, cu titlu de comision de transfer, pentru ca banii să le parvină

O tânără din Galaţi care le promitea „pachete cu bani” naivilor dispuşi să-i trimită comisioane în avans a fost reţinută în judeţul Bistriţa.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinută alături de un cetăţean nigerian, cei doi fiind cercetăţi într-un dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Conform poliţiştilor, cei doi îşi sunau victimele şi le spuneau că urmează să primească colete cu bani din ţările arabe. Deşi pare greu de crezut, au fost foarte mulţi naivi care au acceptat să achite diverse sume în euro, cu titlu de comision de transfer, pentru ca banii din „coletele” promise să le parvină.

Astfel, în decurs de trei luni, în perioada iulie – septembrie 2018, cei doi escroci au încasat, folosind servicii de transfer monetar, o sumă estimată la 26.750 de euro.

Cum cele mai multe plângeri pentru acest tip de înşelăciune au fost depuse în Bistriţa, poliţiştii ardeleni au plecat pe urmele suspecţilor. Conform unui comunicat al IPJ Bistriţa-Năsăud, „duminică 21 octombrie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Galați, ocazie cu care au fost ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, carduri de credit, cartele SIM și suma de 5.410 euro, despre care există bănuiala că ar proveni din săvârșirea infracțiunii”.

Gălăţeanca şi nigerianul au fost duşi la Bistriţa, unde au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentUnited Galaţi a terminat la egalitate meciul disputat la Odorhei
Articolul următorCea mai bună înghetaţă inovativă din Europa se face la Galaţi