Carte de identitate falsă, descoperită la controlul de frontieră

O carte de identitate falsă, cu însemnele autorităților române, a fost descoperită la controlul de frontieră de poliţiştii de la Oancea.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani. Acesta era pasager într-un microbuz Mercedes, care efectua curse regulate cu destinația Belgia.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, oamenii legii le-au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului. În urma verificărilor, asupra acestuia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia și datele de identitate ale unei alte persoane.

La finalul verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. Bărbatul a declarat că a primit documentul de la un conațional şi urma să îl înmâneze unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaște, când ajungea în Belgia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizarea acestora urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentHocheiștii gălățeni, la o singură victorie de finala campionatului
Articolul următorO nouă înfrângere, a 16-a, în contul handbalistelor din Galaţi