Caravană cu donaţii pentru nevoiaşi, pe ruta Galaţi – Alba Iulia

Zece tone de haine, jucării şi alimente vor ajunge în unsprezece centre sociale

O caravană cu donaţii pentru nevoiaşi va porni, vineri, 30 noiembrie, pe ruta Galaţi – Alba Iulia, iar pe 1 decembrie va ajunge în oraşul Marii Uniri.

Echipa „Curăţăm Galaţiul” va transporta circa zece tone de haine, jucării şi alimente, într-o caravană filantropică pe un traseu de aproape 600 de kilometri. Pe parcurs, voluntarii organizaţiei vor face opriri în fiecare judeţ, pentru a distribui donaţiile către case de copii şi centre de bătrâni.

Bunurile au fost colectate de la cetăţenii Galaţiului, în urmă cu două săptămâni, în cadrul campaniei „Dăruieşte!”. Peste o mie de persoane au donat, în numai două zile, aproximativ zece tone de haine, jucării şi alimente.

Cea mai mare parte a donaţiilor va fi distribuită centrelor sociale sau familiilor nevoiaşe din judeţul Galaţi. În jur de 200 de saci vor ajunge însă în camionul cu care organizatorii vor pleca spre Alba Iulia. Vor beneficia de darurile gălăţenilor unsprezece centre sociale din Brăila, Lieşti, Tecuci, Focşani, Târgu Secuiesc, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.

„Prin caravana „Galatiul dăruieşte de Centenar” ne-am propus să sărbătorim, în felul nostru, Ziua Marii Uniri. Refacem drumul parcurs de alţi gălăteni, acum 100 de ani, ducând cu noi mesajul generozitătii şi al implicării în comunitate. Astfel, caravana îi va lega simbolic pe toţi gălăţenii cu suflet mare de sutele de români aflaţi în nevoie, la care vor ajunge donaţiile”, a anunţat echipa „Curăţăm Galaţiul”.

Articolul precedentDrona construită de un doctorand gălățean va zbura de la București la Alba Iulia
Articolul următorAntonia, Lidia Buble și mulți alții vor cânta la Zilele Galațiului 2018