Boxerul gălăţean Cristian Ciocan a obţinut a 23-a victorie în ringul profesionist, după ce l-a învins, într-o gală desfăşurată la Hamburg, pe georgianul Tornike Puritciamiaşvili.

„Christian Hammer”, pe actualul său nume de ring, pugilistul originar din Pechea l-a învins la puncte, sâmbătă noaptea, pe boxerul din Georgia, care l-a înlocuit în ultimul moment pe compatriotul său Davit Gogishvili. Succesul reprezintă cea de-a 23 victorie la profesionişti a lui Ciocan, din cele 28 de meciuri disputate la categoria supergrea.

Învinsul lui Hammer de sâmbătă seară este un uriaş de 148 kg, în vârstă de 27 de ani, cotat modest – locul 373 în lume, cu un palmares echilibrat: 22 de meciuri, 11 victorii (7 KO) şi 11 înfrângeri (3 KO). Ciocan, în vârstă de 30 de ani, ocupa, înaintea acestei dispute, locul 14 în ierarhia mondială a supergreilor, unde boxează de zece ani.

Cristian Ciocan s-a aflat de două ori la un meci distanţă de o dispută cu titlul mondial pe masă, însă de fiecare dată a fost învins, de britanicul Tyson Fury (în martie 2015) şi de rusul Alexander Povetkin (în decembrie 2017).

În gala de la Hamburg, Ciocan a fost asistat de mentorul său, Felix Păun, antrenorul care i-a pus mănuşile în mâini şi sub supravegherea căruia a devenit campion mondial de juniori în 2006.

Articolul precedentHandbalistele de la CSM Galați, înfrângere așteptată în fața campioanei
Articolul următorMii de gălăţeni au strâns 2,5 tone de gunoaie, de Ziua Curăţeniei