Sâmbătă, 13 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a trei tineri, de 23 si 17 ani, din județul Iași, cercetați sub aspectul comiterii a două infracțiuni de furt calificat. 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceștia, in noaptea de 2 spre 3 februarie 2021, ar fi pătruns fără drept în curțile a două locuințe, din orașul Flămânzi și ar fi sustras din prima curte un autoturism, iar în cea de a doua se afla un alt autoturiam din interiorul căruia ar fi sustras un lănțișor cu pandativ, din aur. 

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, la data de 6 februarie a.c., a fost identificat autoturismul sustras, staționat, pe o strada din comuna Strunga, județul Iași.

La data de 12 februarie a.c., au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor trei tineri. În urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre tineri a fost identificat, îngropat în curte, lănțișorul cu pandativ reclamat ca fiind sustras. 

De asemenea, asupra unuia dintre tineri a fost identificată suma de 4600 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. 

Totodată, unul dintre tinerii bănuiți de comiterea faptelor a predat polițiștilor cheia unui autoturism marca Land Rover Freelander, care era sustras din data de 10 februarie a.c. de pe raza județului Galați. Autoturismul a fost identificat și ridicat de polițiști, la aceeși dată, în orașul Târgu Frumos. 

Cei trei tineri au fost conduși la sediul poliției în baza unor mandate de aducere, iar ulterior față de aceștia s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Activitățile au fost realizate in colaborare cu Serviciul de Investigații Criminale Iași și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași, precum și cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului de Criminalistică Botoșani și a Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUnited a terminat la egalitate primul meci din turneul play-off al Ligii I la futsal
Articolul următorBilanț coronavirus: 1.872 de cazuri noi și 41 de decese. Vezi situația pe fiecare județ