Autoturism depistat în trafic cu un autocolant ITP fals

Un autoturism a fost depistat în trafic, la ieşirea din municipiul Galaţi, cu un autocolant fals care atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice.

Maşina a fost oprită, pentru control, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Galați. Autoturismul, marca Daimler Chrysler, înmatriculat în Italia, a fost tras pe dreapta pe DJ 251, la ieșirea din oraş. Vehiculul era condus de un cetățean român, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Galați.

La control, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare care avea aplicat pe verso un autocolant ce atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice (ITP). Având suspiciuni cu privire la autenticitatea autocolantului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este fals.

Bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten domiciliat în județul Suceava şi că nu ştia că documentul în cauză nu este autentic. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Articolul precedentAccident cu patru victime, în apropierea comunei Vânători
Articolul următorO gălățeancă, lovită de mașină pe trecerea de pietoni