Au început lucrările la primele 11 microcentrale de cartier din cele 24 pe care Primăria Galaţi şi-a propus să le transforme din punctele termice.

Sistemul centralizat de furnizare a energiei termice în municipiul Galaţi este pe ducă, iar municipalitatea derulează două programe pentru a asigura încălzirea populaţiei în sezonul rece. Unul dintre acestea se referă la transformarea a 24 de puncte termice în microcentrale de cartier.

Dintre cele 24 de microcentrale, 20 vor deservi aproximativ 6.000 de apartamente din circa 50 de asociaţii de proprietari, în cartierele Centru, Mazepa I, Ţiglina I, Micro 16, Micro 19, Micro 21, Aurel Vlaicu, Micro 14, Micro 39-40, iar patru microcentrale vor furniza căldură către instituţii publice.

În acest proiect, Primăria se află în procedură de analiză a ofertelor, procedură care, conform estimărilor, se va finaliza pe 8 septembrie. În ceea ce priveşte branşamentul de gaze necesar celor 24 de microcentrale, pentru primele 11 s-a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Preşedintele sindicatului Cartel Alfa Galaţi, Romică Gîrneaţă, a propus şi o măsură de precauţie: „Cale de întoarce e clar că nu mai este. Cred, totuşi, că e bine ca, până nu le vedem racordate la reţeaua de gaz, cele 24 de puncte termice să nu fie tăiate de la reţeaua centralizată. Dacă nu apucăm să le facem, să avem alternativă…”

În iulie, mai erau 14.000 de apartamente conectate la sistemul public, dintr-un total existent în Galaţi de 91.500, iar debranşările continuă.

Articolul precedentPrimăria vrea să dea peste 22,7 milioane de euro pentru 2,5 km de drum
Articolul următorFetele de la FC Universitatea Galaţi debutează pe teren propriu în Liga I de fotbal