Peste 1.200 de locuri de parcare, amenajate și închiriate anul trecut gălățenilor din cinci cartiere ale municipiului, trebuie eliberate pentru a le permite concesionarilor să își exercite drepturile dobândite și pentru care plătesc sume chiar și de ordinul miilor de lei anual. De la 1 ianuarie 2022, Poliția Locală a fost solicitată de 13 ori să intervină pentru clarificarea unor situații conflictuale. Cei care nu dau curs obligației riscă amenzi, dar și ridicarea mașinii. 

În cartierele Mazepa I, Mazepa II, Micro 21, Țiglina II și Micro 18, de pe 1 ianuarie 2022, a fost instituită obligația eliberării locurilor de parcare concesionate de către gălățenii care nu au avut șansa să închireze un astfel de spațiu. Pe 3 ianuarie, Primăria Galați anunța public această obligativitate, cu mențiunea că cei care nu-i vor da curs riscă sancțiuni potrivit art. 31 din Regulamentul aprobat prin H.C.L nr. 337/2021. Cele 1.282 de locuri de parcare trebuie eliberate de către cei care și-ar fi lăsat mașinile acolo în mod obișnuit ori de cei care le folosesc abuziv în intervalul 16.00 – 8.00, ori sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, încălcând astfel accesul celor care le-au închiriat și plătesc abonamente. 

”13 apeluri telefonice care sesizau ocuparea unui loc în parcarea de domiciliu sau reședință fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform regulamentului în vigoare, au fost înregistrate în 24 de ore la Dispeceratul Poliției Locale Galați. În urma intervenției polițiștilor locali, una dintre mașinile parcate într-o zonă de reședință, pe un loc atribuit, a fost ridicată de operatorul delegat pentru această activitate”, a explicat pentru viața-liberă.ro Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.

Persoanele care parchează în zonele de reședință, fără a respecta prevederile Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință aflate în municipiul Galați, riscă sancțiuni cuprinse între 200 și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport.

”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au dispus ridicarea a 29 de autoturisme, mașini care staționau sau erau parcate neregulamentar pe raza municipiului Galați. Doar într-o singură zi trei autoturisme care staționau neregulamentar pe strada Armata Poporului colț cu strada Roșiori au fost ridicate de serviciul specializat”, a precizat Aurelia Bogatu Matei. Pentru aceste situații au fost aplicate 17 amenzi în valoare totală de 6.000 de lei și 47 de puncte penalizare.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentDe astăzi se poate face plata impozitelor pe ghiseul.ro şi la staţiile SelfPay
Articolul următorBilanț coronavirus 6 ianuarie: 6.018 cazuri noi și 44 decese