15 elevi de liceu, din zona de Sud-Est a României, cu rezultate remarcabile la învățătură, se vor reuni în perioada 22-28 iunie 2023, la Vila Maison25 din 2 Mai, la prima ediție a taberei antreprenoriale de vară pentru a dobândi pârghiile necesare în a lua cele mai bune decizii personale. EMPREYouth este cel mai nou program al Asociației pentru Antreprenoriat din România, finanțat în 2023 de către Comunitatea Open Hub Creative Cluster, prin programul Leru.ro, magazinul online de fapte bune.

„Prin proiectul EMPREYouth vrem să aducem o schimbare pozitivă în viețile beneficiarilor, să le creștem nivelul de educație financiară și antreprenorială, să le oferim noțiuni de bază pentru administrarea unui buget, să le facilităm accesul la informații utile, practice și actuale, să le insuflăm obiceiuri sănătoase, care să-i ajute în a lua cele mai bune decizii pentru viitorul lor” – a declarat Camelia DRĂGAN, președintele Asociației pentru Antreprenoriat din România.

„Suntem recunoscători tuturor donatorilor Leru.ro, alături de care în ediția a 4-a am reuşit să strângem fondurile necesare pentru organizarea taberei EMPREYouth, prin care vom putea oferi șanse reale acestor tineri de a-și întreține mai uşor un viitor financiar sustenabil. Credem cu tărie că educația este cea mai puternică armă, cu un impact pe termen lung prin care putem aduce adevărata schimbarea în bine.” – a declarat Bogdan Pană, președintele Asociației OpenHub, finanțatorul taberei.

În cadrul taberei, beneficiarii vor avea partea de o experiența completă, pe baza unui program interactiv, ce înglobează elemente de învățare experiențială și tehnici non-formale, într-un mediu prietenos, la mare, în care educația și jocul își dau mâna pentru a stimula talentul și a crea oportunități. Totul pentru a construi împreună un viitor sustenabil!

În același timp, ca parte a curriculei complexe, beneficiarii elevi vor putea inclusiv lucra la idei de business proprii, pe care le vor putea prezenta în fața unor potențiali finanțatori, respectiv vor putea primi șansa de a implementa ideea de business cu ajutorul mentorilor desemnați în programul EMPREYouth.

Astfel, dacă ești elev înscris în clasele IX-XI și studiezi la unitățile de învățământ din județele Galați, Brăila, Tulcea, Vrancea, Vaslui sau Buzău, cu o medie generală mai mare de 8.50, în ultimii doi ani, dacă ai participat în ultimii 3 ani la o olimpiadă regională, națională sau internațională (materii: matematica, romana, fizica, chimie, geografie, istorie, limba straina: engleza/franceza, public speaking) și venitul pe membru de familie în ultimele 6 luni nu este mai mare de 1200 lei, respectiv 1400 lei pentru elevii care locuiesc în mediul rural și care fac naveta în oraș pentru liceu sau stau la cămin/plătesc chirie/gazdă și ești implicat în activități școlare și extrașcolare pe care le poți dovedi prin documente, atunci te așteptăm să aplici pentru a beneficia de unul dintre cele 15 locuri în tabăra EMPREYouth.

Toate costurile aferente susținerii taberei, respectiv cele cu transportul, cazarea și masa sunt susținute prin finanțarea oferită de Leru.ro, ediția 2022, un proiect al Comunității OpenHub.

Elevii care demonstrează competențe antreprenoriale și pot face dovada că desfășoară activități suplimentare, ca de exemplu realizarea de handmade, oferă servicii de plimbat câini, culeg ghiocei primăvara, babysitting, comerț de tip multi-level marketing, fie ele sub formă de hobby, fie care pot fi transformate în venituri suplimentare, vor primi punctaj suplimentar în procesul de selecție.

Pentru mai multe informații despre proiect și procesul de aplicare, vă rugăm accesați www.apar.biz/EMPREYouth

Articolul precedentFlorin Dobrescu: Modificări în utilizarea Cardului de energie – termenul de folosire a primei tranșe de 700 de lei a fost prelungit până pe 27 decembrie 2023
Articolul următorSăptămâna Prevenirii Criminalității la Galați, în perioada 22 – 26 mai